tulp
Zolang ik me kan herinneren ben ik met textiel bezig geweest.
Naaien, breien, stoffen kopen.

Een echte naaiopleiding heb ik niet gehad. Wel heb ik de leraren-opleiding textiel en handvaardigheid gevolgd en daarna de kunstacademie Minerva, richting vrije textiele vormgeving. Bij het naar school brengen van mijn kinderen kwam ik dagelijks langs de Heksenketel die toen in de Oude Kijk in 't Jatstraat zat.

Ik maakte kennis met een tamelijk uniek concept: een vereniging van creatieve vrouwen die bezig was met het maken van kleding en accessoires. Mijn interesse was gewekt en ik ben er eens gaan praten. Vanaf 1994 ben ik mee gaan doen.

In de 18 jaar dat ik lid ben, is er wel wat veranderd. Van vooral gezellig samen bezig zijn met mooie dingen maken en verkopen, naar een veel serieuzere onderneming. Tegenwoordig moeten we veel commerciëler zijn. Wat niet wegneemt dat het nog steeds een gezellig collectief is. Ik maak nu vooral jurken, rokken, jasjes, shirts en ik brei. En ik gebruik vooral natuurlijke materialen: katoen, wol, zijde, linnen en viscose.

Een jaar of 15 geleden heb ik een oude liefde weer opgepakt: het maken van sieraden. Hiervoor gebruik ik allerlei materialen zoals parels, zilver, halfedelstenen, glas, kunststof, wol of rubber. Een deel van de sieraden liggen in de winkel. Ook verkoop ik op kunstmarkten, via mijn site, of via mijn etalage thuis.

Na al die jaren lidmaatschap vind ik het nog altijd leuk bij de Heksenketel. En het is fantastisch een van je eigen, of andere in de winkel gekochte kledingstukken, in de stad tegen te komen. Ik hoop dat ik het 50-jarig bestaan van de winkel (2027) mee ga maken.

Margo van der Sluis

www.margovandersluis.nl
Site logo
© 2011 - 2018 pugnax.nl visuals