Mieke
Als kind vond ik het vreselijk om te moeten lopen in de kleding die mijn moeder voor mij genaaid had. Ze moest wel want er was geen geld voor kleding uit de winkels. Toen ik in 1992 zelf moeder werd maakte ik wel kinderkleertjes omdat ik de kleding in de winkels niet leuk vond. Ik maakte toen af en toe ook wel eens iets voor mezelf, gewoon om iets bijzonders aan te hebben wat niemand anders heeft. Een naaiopleiding heb ik nooit gehad: het is gewoon een kwestie van oefenen en geduld.

In 2009 zag ik in de etalage van een stoffenzaak een prachtige stof waar ik iets mee wilde en dat was het begin van een lange reeks kleding, meer dan ik zelf kon dragen. De mensen om me heen attendeerden me op het bestaan van de Heksenketel en in 2011 ben ik daar begonnen mijn zelfgemaakte kleding te verkopen. Ik weet nog hoe het voelde toen onderstaande jas in de etalage van de winkel kwam te hangen: alsof ik een kunstenaar was wiens schilderij tentoongesteld werd.

Ik heb ook nog een "normale" baan en inmiddels ben ik een dag minder gaan werken zodat ik lekker achter de naaimachine kan. Het is fijn om van je hobby een soort van werk te kunnen maken en het is geweldig als iemand iets draagt dat ik heb gemaakt!
Site logo
© 2011 - 2018 pugnax.nl visuals