Jennifer-foto
Opgroeien in Nieuw-Zeeland, waar 152 cm de gemiddelde lengte was, maar ik op mijn veertiende al 183 cm was. Niets paste me, dus heb ik mezelf geleerd om te naaien. Het waren de jaren ’ 60, alles was aan het veranderen... mini-rokjes, bell-bottom matrozenbroeken en Mary Quant waren de grote mode van die tijd.

​Ik ben als leraar opgeleid, maar toen mijn kinderen klein waren ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf aan huis, naaien in opdracht voor winkels. Het was een succes en het was precies het leven wat ik wilde.

In 2013 ben ik naar Haren gekomen vanwege de liefde. Op zoek naar werk, werd ik door de 14 vrouwen van 'de Heksenketel' verwelkomd als nieuw lid. Het is een uitdaging te ontdekken waar de Nederlandse vrouwen van houden en tegelijk is hierdoor mijn eigen smaak in ontwikkeling.

Ik maak ook sieraden van de kralen en stenen die ik van mijn vele reizen heb meegenomen. Elk stuk is speciaal met een eigen geschiedenis.

​​Ik vind het heerlijk om met stof ​ ​​en wol​​ ​te werken: de textuur, de uitstraling, de kleuren en de patronen. Het hele proces van ontwerpen tot aan het volledig afgewerkte kledingstuk geeft me veel voldoening. En wanneer een klant het koopt, is dat natuurlijk de bonus!

De oorspronkelijke versie van mijn eigen naam Jennifer is Guinevere, de geliefde van King Arthur. Die middeleeuwse legende en mijn liefde voor alles wat Keltisch en bohemien is, maken mij 'Guinevere' in de Heksenketel.

​​Het is fantastisch deel uit te maken van 'de Heksenketel' in Groningen.
Site logo
© 2011 - 2018 pugnax.nl visuals