Flox
Hallo, mijn naam is Marian Evers en bij de heksenketel heet ik Flox.
Al vanaf dat ik klein ben, ben ik in de natuur te vinden en maak ik van alles.
Toen ik leerde breien en mijn eerste slofjes had gebreid had ik direct al een koper. 8 jaar was ik toen.
Op mijn twaalfde heb ik, gestimuleerd door mijn vriendin en haar moeder, echte kledingstukken leren breien en ben daar eigenlijk nooit meer mee opgehouden. Ik heb altijd wel iets op de pennen staan. Naaien heb ik pas op mijn 23e geleerd door de akte U opleiding te doen. Ook naaien ben ik blijven doen, deels omdat mijn maten niet tot de standaard confectiematen behoren en ik dus nooit tevreden was met wat ik in de winkel kon kopen en anderzijds omdat ik graag dingen aan heb die anderen niet hebben, de zogenaamde unica. Toen we twee dochters kregen kon de pret natuurlijk al helemaal niet op. Heel wat oilily-achtige creaties hebben het daglicht gezien.
Na onze verhuizing naar Zeist hebben ook de harde materialen een intrede gedaan in mijn leven. Ik maak beelden van brons, steen en keramiek. Tevens speel ik met glas, wat ik op eigen gemaakte mallen in de oven vervorm. Kijk op ideevers.nl om een indruk te krijgen van de harde creaties.
De textiel blijft echter altijd onderdeel uitmaken van mijn handelen. Toen mijn vriendin Henny een paar jaar geleden bij de Heksenketel begon en steeds met enthousiaste verhalen aankwam leek het mij erg leuk om deel uit te maken van die vereniging. Ik vind het erg leuk en inspirerend om te doen. Ik hoop jullie in de winkel te mogen begroeten.
Site logo
© 2011 - 2018 pugnax.nl visuals